Opinii

Voyeurism si Social Media

FacebookvoyeurVoyeur  – termen provenit din limba franceza care inseamna “cel care priveste”. Voyeurul, in mod normal, nu interactioneaza cu subiectul interesului sau. Esenta voyeurismului – observarea si neimplicarea.

Chiar daca aceasta practica se refera la a spiona persoane angajate in diverse comportamente intime, poate fi usor aplicata si cand vorbim de social media…  Sa luam Facebook, de exemplu…
Voyeurul Facebook este acea persoana ce pare inactiva pe profilul propriu, dar este mereu conectata si urmareste postarile, statusurile si fotografiile prietenilor. Daca este intrebat de activitatea lui de pe facebook, “cel care priveste” considera ca timpul lui este pretios, nu pierde vremea in mediul online, dar stie totul despre cei pe care ii urmareste… si da, ii urmareste… (poate voi scrie si despre facebook stalker).

Un alt membru al comunitatilor online care are profilul personal lipsit de continut este postacul. Cuvant recent intrat in vocabularul urban provine de la verbul a posta (in engleza to post – inseamna a afisa … in cazul social media, a afisa un continut in mediul online: text, fotografii, continut video). Postacul e participantul activ pe site-urile de socializare si comentatorul articolelor din presa online. Acesta raspunde la comenzi si, de cele mai multe ori, nu isi exprima opinii personale.

Tu ai astfel de prieteni, reali sau virtuali?

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.