Opinii, Timp liber

Nu prindeți fluturi!

A fost un bătrân pe nume Takahama, iubit de toată lumea din sat. Avea un suflet mare și toată lumea îl aprecia din pentru bunătatea sa.

Vedeți, Takahama ar fi putut fi în viață orice și-ar fi dorit, pentru că era foarte inteligent și priceput și chiar frumos în tinerețe, lucru care putea fi văzut în ciuda chipului său ridat. Dar totuși, el a rămas în sat, având grijă de cimitirul vechi.

Mereu a fost un mister de ce acest bătrân nu avea o soție sau propria sa familie. El stătea singur în coliba de lângă cimitir, unde și-a petrecut anii păstrând locul curat și frumos.

Într-o zi, Takahama era prea slăbit pentru a se ridica din pat. Oamenii care îl vizitau mereu au văzut acest lucru și au cerut ajutor rudelor sale îndepărtate, care locuiau în alt sat – sora și nepotul său.

Când sora și nepotul lui Takahama au venit în casa lui au văzut un fluture alb așezat pe perna bătrânului. Din când în când, fluturele zbura în jurul lui Takahama, uneori chiar așezându-se pe obrajii lui. Acest lucru l-a deranjat pe nepot care a încercat să alunge fluturele, dar delicata fătură albă a continuat să rămână lângă Takahama.

Când a venit vremea și bătrânul și-a dat ultima suflare, fluturașul alb a ieșit din casă și a zburat. Nepotul a urmat fluturele, prin cimitir, până când a ajuns la un mormânt cu numele ”Akiko”, loc unde a dispărut brusc.

Mormântul era foarte vechi, dar era curat și, în jurul mormântului, erau flori proaspete. Nepotul a alergat înapoi în casă și i-a spus mamei sale (sora lui Takahama) tot ce a văzut.

Atunci, mama lui a început să-i spună povestea trecutului bătrânului Takahama.

”Cu mult timp în urmă, când Takahama era tânăr, el a întâlnit o frumoasă fată pe nume Akiko, care trăia în acest sat. S-au îndrăgostit și, în curând, s-au logodit. Aveau în față un viitor minunat ca familie, ei find inteligenți și muncitori. Din nefericire, Akiko a murit cu o zi înainte de nunta lor, iar Takahama a fost devastat.

Când Akiko era încă în viață, i-a promis că va avea grijă de ea ca soț, dar acum că a murit, și-a ținut promisiunea  îngrijindu-i mormântul. De aceea a trăit lângă acest cimitir și tot din acest motiv nu s-a mai îndrăgostit niciodată.”

Fluturele alb era sufletul lui Akiko. Takahama a vizitat mereu mormântul ei, dar când a devenit prea slăbit, a venit ea să-l vadă.

Când a murit Takahama, fluturele Akiko a plecat, pentru că în cele din urmă puteau fi veșnic împreună.

 

(Poveste japoneză)

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.