desole

Turcia, Ankara – 13 martie 2016. Atentatul care a avut loc în una din cele mai aglomerate părţi din centrul orașului, lângă staţii de autobuz, de taxi, cafenele şi instituţii, a lăsat în urma sa 34 de morți și peste 125 de răniți.

Nu doresc să compar gravitatea atentatelor prin numărul victimelor  sau prin aparteneța autorilor la diferite grupuri. Terorismul îmbracă diverse forme dar are aceleași obiective – frică, moarte și distrugere. Poate că atacatorii sunt diferiți. Victimele sunt la fel… cetățeni simpli francezi, belgieni dar şi turci.

În ciuda a ceea ce mulţi oameni cred, Turcia nu este Orientul Mijlociu. Ankara şi Istanbul nu sunt  zone de război. Sunt oraşe moderne, la fel ca orice altă capitală europeană, iar cartierul în care a avut loc atentatul este chiar inima capitalei. Toți ne întristăm când ne gândim la atacurile teroriste din Bruxelles, Londra, Paris, la victime și familiile lor.

Dar eu simt același lucru și pentru Turcia. Turcia nu este diferită. Crezi altceva pentru că este o ţară predominant musulmană? Dacă da, atunci terorismul începe să își atingă țelurile propuse…

Turcia este o ţară minunată unde am întâlnit oameni buni, am legat prietenii trainice și mereu m-am simțit fericit și în siguranţă.

Eşti Charlie, Paris, Bruxelles…  Ankara ai fost?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.