Informatii

START 27 – ȘCOALA DE ANTREPRENORIAT

13686660_164792777272329_2616311691621494919_n

O viață în care faci greșeli nu este mai onorabilă, ci mai folositoare decât una în care nu faci nimic.

George Bernard Shaw

 

Proiectul START 27 – ŞCOALA DE ANTREPRENORIAT este realizat și susținut de către Rotary Club Piatra Neamț 2005 și Rotaract Piatra Neamț. Se adresează tinerilor peste 18 ani ce au domiciliul pe raza județului Neamț și ințentionează să-și înființeze o afacere proprie.

Despre ce vorbim?

Antreprenoriatul reprezintă un proces ce constă în identificarea și urmărirea unei oportunități de afaceri, în scopul valorificării acesteia. În consecință, antreprenor poate fi considerată acea persoană care încearcă să parcurgă acest proces într-o manieră structurată, astfel încât să obțină succes, respectiv să obțină un profit satisfăcător din valorificarea oportunității pe care a sesizat-o.

Dacă cineva nu a greşit niciodată, înseamnă că nu a încercat să facă nimic nou.

Albert Einstein

Rotary Club Piatra Neamț 2005 vine în sprijinul tinerilor cu un program complex de informare, pregătire teoretică și practică în vederea înființării și derulării unei afaceri, precum și mentorat și consiliere pentru o perioadă de până la 9 luni.

Programul este gratuit și va începe în această lună la Piatra Neamţ. Toate materialele – incluzând mape de prezentare, pliante, teste – precum şi cafea, apa, sandwiches sunt puse la dispoziţie gratuit de către Rotary Club Piatra Neamţ 2005.

Programul contine şase etape, după cum urmează:

  1. Prezentarea proiectului

Durata – un weekend. Prezentările vor fi susţinute de către oameni de afaceri de succes din România care vor vorbi despre experienţele lor în materie de business, despre dificultăţile ce le-au întâmpinat, despre succes şi eşec în afaceri, despre drumul pe care l-au parcurs de la înfiinţarea afacerii şi până în prezent. Participanţii vor avea o şansă rară să întâlnească şi să discute cu persoane ce au o vastă experienţă în lumea afacerilor, ce au înfiinţat şi conduc firme de succes din România. De asemenea, vor fi prezenţi speakeri motivaţionali ce vor oferi o perspectivă nouă şi interesantă a lumii afacerilor.

  1. Cursuri profesionale

Durata – 5 zile. Vânzări – negociere; Marketing; Inovare şi dezvoltare de produse; Noţiuni de manufacturing/fabricaţie; Managementul şi strategia afacerii; Contabilitate şi finanţe; Noţiuni juridice şi proprietate intelectuală; Resurse umane şi cultura antreprenorială; Finanţarea afacerii. Cursurile sunt prezentate de oameni de afaceri şi profesionişti din domeniul finanţelor, juridic, bănci, fonduri europene etc.

  1. Sesiune de practică antreprenorială (Workshop)

Durata – 5 zile. Workshop-uri, teste, planuri de afaceri şi vizite la firme din judeţul Neamţ. Participanţii vor avea şansa să viziteze firme de succes din zona noastră, să afle detalii despre cum este organizată şi cum se conduce o afacere, negociere de contracte, vânzări de produse, servicii etc.

  1. Întocmirea unui plan de afaceri pentru afacerea proprie

Durata – 14 zile. Cu ajutorul lectorilor, participanţii vor întocmi planul pentru afacerea pe care doresc să o înfiinţeze. Participanţii se pot asocia sau pot redacta individual planul. Ei vor fi atent îndrumaţi şi susţinuţi de către lectori pe durata elaborării.

  1. Start afacere

Înfiinţarea propriu-zisă a companiei sau asociaţiei. Participanţii vor beneficia de consultanţă gratuită în vederea alegerii formei juridice a organizaţiei pe care doresc să o înfiinţeze şi sprijin pentru depunerea şi obţinerea actelor constitutive. De asemenea, vor beneficia de servicii de contabilitate şi asistenţă juridică gratuite pentru o perioadă de un an, costurile urmând a fi suportate de către Rotary Club Piatra Neamţ 2005.

  1. Mentorat şi consiliere pe parcurs

Participanţii care şi-au înfiinţat propria afacere vor beneficia pe durata a 9 luni de consultanţă de specialitate şi consiliere gratuită din partea lectorilor în toate domeniile sensibile ale unei afaceri Vânzări – negociere; Marketing; Inovare şi dezvoltare de produse; Noţiuni de manufacturing/fabricaţie; Managementul şi strategia afacerii; Contabilitate şi finanţe; Noţiuni juridice şi proprietate intelectuală; Resurse umane şi cultura antreprenorială; Finanţarea afacerii.

Sâmbătă, 5 Noiembrie, la ora 9.00 ne întâlnim la hotel Central Plaza pentru deschiderea Start 27 – Şcoala de Antreprenoriat. Un prilej să ascultaţi speakers cu o mare experienţă în a începe şi conduce o afacere. Discursurile se vor axa nu numai pe succesele lor, dar şi pe greutăţile întâmpinate de-a lungul carierei. Deasemenea, va fi un prilej de networking şi posibilitatea de a îi cunoaşte pe unii lectori din cadrul programului. Vă aştept cu drag!

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.