2016-11-04-21-41-47Am fost întrebat de ziarpiatraneamt.ro despre posibilitățile de rezolvare a problemei câinilor fără stăpân din Piatra-Neamţ. Iată răspunsul meu:

A trecut de mult timpul analizelor, planurilor, strategiilor. Sunt un mare iubitor de animale şi ştiu că problema câinilor fără stăpân necesită doar două lucruri pentru rezolvare: BANI şi CURAJ. Legislaţia permite primarului şi consiliului local să rezolve într-un termen rezonabil situaţia câinilor din Piatra-Neamţ.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, modificată şi completată de Legea 258 din 26 septembrie 2013, expresia câine fără stăpân are următoarea semnificaţie: orice câine crescut, adăpostit, ţinut pe domeniul public, în locuri publice sau în spaţiile adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau deţinătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, inclusiv cei identificaţi prin microcipare sau alt mijloc alternativ de identificare, stabilit de către Autoritatea Naţionala Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Tot din legislaţie aflăm: Câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi vor fi eutanasiaţi, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către PRIMAR, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacităţile de cazare şi disponibilităţile bugetare. Acest termen poate fi modificat motivat. (art. 7 alin. (2) din OUG 155/2001).

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 157 din 26.05.2016 a fost alocată suma de 205.000 lei (aproximativ 45.000 euro) pentru organizarea festivităţilor dedicate Zilelor Municipiului Piatra-Neamţ… Dragi pietreni, anul acesta nu organizăm Zilele Oraşului! Dar nici nu vor mai exista câini fără stăpâni în Piatra-Neamţ! Asta vor oamenii să audă! Cu siguranță pietrenii ar fi apreciat CURAJUL unui primar de a renunţa la concerte pe bani publici şi de a strânge de pe străzi toţi câinii fără stăpân.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.