Informatii

Declaratie de presă

Primarul Dragoș Chitic refuză să preia piața în adminstrarea primăriei

 

Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Piatra-Neamț a luat act de declarațiile iresponsabile și denigratoare ale primarului Dragoș Chitic, referitoare la licitația pentru serviciul public de administrare, întreținere și exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare Sf. Gheorghe.

Declarațiile sunt iresponsabile pentru că fac legătură între o contestație la o licitație organizată chiar de instituția pe care o conduce și votul din Consiliul Local, o altă instituție căruia ii este subordonat.

Ele sunt și calomnioase, pentru că transmit opiniei publice ideea că piața nu este deschisă deoarece consilierii PSD s-au opus acestui lucru, idee total falsă, în condițiile în care noi am cerut tot timpul organizarea unei licitații, transparență și garanția că activitatea din piață nu se va mai desfășura după vechile metode de la CMI Urban, societate aflată în insolvență și care este impusă de Dragoș Chitic ca fiind singura soluție pentru deschiderea pieței.

Domnule primar, nouă ne pasă de acest oraș, ne pasă de piața centrală! Este oare nevoie să vă reamintim că refacerea a fost pornită urmare a demersurilor făcute de PSD de la Piatra-Neamț, iar banii pentru investiție au venit urmare a demersurilor făcute tot de PSD, de la Guvernul PSD, prin Ministerul Dezvoltării, unde ministru era tot un coleg de-al nostru din PSD?

Vă reamintim, insă, ceea ce noi, PSD, am anunțat încă de la început, când v-aţi apucat de făcut din nou propriile planuri cu Piața Centrală: vrem licitație corectă, transparență și cât mai mulți bani la bugetul municipiului, pentru a fi la dispoziția investițiilor de care este atâta nevoie în Piatra-Neamț!

Până la lămurirea lucrurilor cu licitația, noi vă propunem o soluție simplă, dar care implică răspunderea dumneavoastră, ca administrator al municipiului. Vorbim aici despre preluarea serviciului respectiv direct de către primărie, cu bani încasați direct de primărie, fără intermediari care să genereze costuri greu de controlat. Toată lumea ar avea de câștigat, dar mai ales comercianții şi clienții pe care acum îi deplângeți public, dar pe care nu i-ați avut în vedere când ați vrut să dați Piața unei societăți pe care ați trimis-o în insolvență.

Nu mai adăugăm aici că această variantă ar face tranziția mai usoară în momentul soluționării contestației.

Dacă acceptați această idee, în aproximativ 30 de zile veți putea tăia panglica la Piață, cu alaiul de fotografi plătiți de primărie. Noi promitem să nu participăm, ca să nu vă stricăm poza de familie, dar vă asigurăm ferm că vom supraveghea atent ce se întâmplă la piață, pentru că, într-adevăr, activitatea de aici să se desfăşoare numai în avantajul cetățenilor, comercianți sau clienți.

Grupul consilierilor locali PSD Piatra-Neamț

 

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.